Mensen met stress hebben de neiging veel te denken en te piekeren. Dit piekeren lost meestal niets op en kan een gewoonte van de hersenen worden. Als de hersenen zich steeds bezighouden met piekeren is er geen ruimte voor ontspanning. Het is dus de kunst om het denken te stoppen en de hersenen even tijd te geven zich met iets anders bezig te houden.  

RGM vraagt van de deelnemers zich te concentreren op de muziek en de oefeningen. Hierdoor is er geen ruimte voor gedachten of gepieker, het zet de hersenen in 'een andere stand'. Muziek, mits de juiste keuze wordt gemaakt, zorgt voor aanmaak van onder meer neurotransmitters als Dopamine en Serotonine in de hersenen. Deze hormonen zorgen voor een gevoel van welbevinden, beïnvloeden emoties positief en de stimuleren de slaap.

.

Lees hieronder verder

Na een RGM-serie van 12 weken geven deelnemers verbetering aan op de volgende punten:

  • ze hebben een minder 'vol' hoofd
  • ze hebben het gevoel weer te kunnen (glim)lachen
  • zijn minder overgevoelig voor prikkels
  • voelen meer zelfvertrouwen
  • ze slapen beter
  • concentratie is toegenomen
  • het geheugen is verbeterd

Lees hieronder verder

‘Voor de RGM oefeningen heb ik al mijn aandacht nodig. Daardoor kan ik even niet piekeren en ben ik tijdelijk mijn zorgen kwijt. Na het oefenen voelt mijn hoofd prettig vermoeid, lekker rustig en minder vol, het werkt voor mij als anti-depressivum. Ik voel mij dan weer opgeladen en het lukt mij beter om wat te ondernemen die dag’.

‘Na mijn burn-out bleef ik overgevoelig voor veel geluiden en drukte. Ik had daar veel last van, zowel privé als op mijn werk. Sinds de RGM oefeningen heb ik hier geen last meer van en functioneer ik steeds beter’.

We hebben een erg leuke groep en oefenen best wel fanatiek. Er wordt ook veel gelachen. Met iemand uit de groep wandel ik tegenwoordig 2 keer in de week en helpen we elkaar met van alles. Het is fijn om weer wat te doen’.